Heb je ook al alle diëten gevolgd die er zijn? En was je na een tijdje weer net zo zwaar, of erger, nog zwaarder dan voordat je aan het dieet begon? Vind je het ook zo moeilijk om een dieet langer dan 3 maanden vol te houden? Dan is de 90-days challenge van WildFit echt iets voor jou. Hiermee val je af zonder dieet.

Video's om je te helpen afvallen

Als je op deze review pagina bent gekomen, dan weet ik zeker dat je net als ik vele diëten gevolgd hebt en dat sommige succesvol waren en sommige minder. Bij de meeste diëten is het probleem om het vol te houden, nadat je op je streefgewicht bent gekomen.

Diëten helpen niet

Diëten helpen niet en hoewel we stiekem blijven hopen dat dat wel een keer het geval zal zijn, weten we diep van binnen echt wel dat het allemaal maar tijdelijk is en dat we weer terugvallen in de verleidingen van het eten overal om ons heen, waarvan we weten dat het niet goed voor ons is.

Je levenstijl aanpassen om je gezonde gewicht te behalen en te behouden. Dat is wat er echt nodig is. En hoewel vele diëten zeggen dit te doen, blijven we terugvallen en proberen we het ene na het andere dieet uit.

Ben je dat ook zo zat? Al die blikken van andere mensen, omdat je dikker bent dan de norm? (Wat die norm dan ook moge zijn.) Wil je nu ook eindelijk ECHT blijvend resultaat. Verlang je ernaar om zonder moeite een nieuwe eetpatroon vol te kunnen houden, zodat je je gewicht voor eens en voor altijd onder controle hebt? Dan is deze review absoluut de moeite van het lezen waard.

In het Engels

Allereerst moet ik je wel vertellen dat dit programma volledig in het Engels is. Als dat geen probleem voor je is, lees dan vooral door. Ik heb het programma zelf doorlopen en ik kan gewoon niet geloven de resultaten die ik heb behaald. En hoe gemakkelijk het nu voor me is om het vol te houden.

De 90-days challenge is een online challenge, zodat je deze op je gemak op jouw tijd kunt bekijken. Deze challenge is vooral bedoeld voor mensen die bewuster met hun eetpatronen willen omgaan en meer vrijheid willen hebben over wat ze waar en wanneer eten.

Afvallen zonder dieet

Afvallen is niet het hoofddoel van deze challenge…. Maar wat dan wel?
Het hoofddoel is om je bewust te maken van je wat je eet en je eetgewoontes definitief aan te passen. Ja, je leest het goed, definitief. Zodat je definitief gezonde eetgewoontes hebt, zonder terugval.

Het voordeel van een gezond eetpatroon is dat je automatisch afvalt. En dat het gewicht er ook echt af blijft. Het is dus echt afvallen zonder dieet.

Nooit meer suiker

Niet langer meer suikerverslaafd

Stop definitief met het eten van suiker. Ik weet hoe moeilijk dat is. Ik ben een echte zoetekauw en ik was verslaafd aan suiker. Afkicken van suiker is moeilijk en meestal hou ik dat maar een week of 6 vol en dan val ik weer terug. Al langere tijd ben ik nu definitief van de suiker af, en ik heb totaal geen behoefte om nog suiker te eten. Ik heb geen snaai-aanvallen meer. En eet geen hele pakken koeken meer in mijn eentje op. Ook kan ik mijn kinderen rustig chocolade mousse (wat ik echt het allerlekkerste vond) zien eten, zonder dat ik daar kwijlend naast zit.

Meer energie

Naast het feit dat je tijdens de challenge afvalt (ik ben bijna 20 kilo kwijt geraakt in die 12 weken!) ervaar je ook veel meer energie. Waar ik ’s middags meestal wel even een dutje ging doen om weer op te laden voor de rest van de dag, kan ik nu de hele dag gewoon doorgaan en bruis ik van de energie.

Mijn kinderen weten niet wat hun overkomt. Ik heb nog volop energie om dingen met ze te ondernemen. Doordat ik hoger in mijn energie zit, kan ik meer doen in minder tijd en hou ik dus meer tijd over om met mijn kinderen door te brengen.

Mijn relatie met mijn kinderen is daardoor veel beter geworden, om nog maar te zwijgen van de relatie met mijn man. Ook hij ziet nu weer de vrouw die hij jaren geleden leerde kennen, vol enthousiasme en bruisend van de energie. Dat komt onze relatie op alle vlakken ten goede.

Meer energie door af te vallen

Ik durf weer een bikini aan

Voor het eerst in jaren durf ik weer een bikini aan. Ik ben trots op mijn lichaam en ik voel me goed en vooral weer sexy en vrouwelijk. Wat dit met mijn zelfvertrouwen heeft gedaan en met mijn uitstraling kan ik je niet vertellen. Ik krijg allemaal reacties van bekenden en onbekenden dat ik er zo goed uit zie en dat ik straal.

Wilskracht

Een dieet volhouden kost wilskracht. En ben je even een keer niet zo sterk, dan val je terug in je oude gewoonte. Ik wel in ieder geval.

Het probleem van een dieet op basis van wilskracht is dat je het uiteindelijk altijd gaat verliezen. Er komt altijd wel een moment van zwakte en dat je toch dat patatje eet, of die chocolade mousse. En dan ben je weer terug bij af. Dan moet je opnieuw afkicken van de suiker en heb je weer geen controle over je gewicht. En als je eenmaal toegeeft, dan geef je ook een 2e, 3e en 4e keer toe.

Het gevolg is dus dat je uiteindelijk zwaarder bent dan voordat je begon, omdat na een paar keer toegeven de remmen eraf zijn.

Door de 90-days challenge van Wildfit hoef ik mijn wilskracht niet meer aan te spreken. Volhouden is een makkie geworden. IJs en chocola, ik was er aan verslaafd. Nu taal ik er niet meer naar. Ik kan het zien, ik kan het ruiken, je mag me zelfs geld bieden om het op te eten…. Ik hoef het niet meer. Dat is voor mij de grootste kracht van deze challenge.

Afvallen met Wildfit

Nog meer voordelen

Ik ervaar nog veel meer voordelen, maar het zou deze review veel te lang maken als ik die allemaal zou uitwerken. Daarom een korte opsomming:

  • Ik slaap veel beter, veel dieper en ik heb minder slaap nodig. Hierdoor kan ik dus nog meer uit de dag halen.
  • Ik hoef niet naar de sportschool, 30 minuten per dag bewegen is voldoende.
  • Alles wat ik eet smaakt veel beter. Doordat ik geen suiker meer eet, heb ik veel meer smaak gekregen en smaakt het eten ook veel beter.
  • De snaai-aanvallen zijn definitief verleden tijd.
  • Ik geen emotie-eter meer.
  • Mijn eetgewoontes heb ik volledig onder controle.
Op een natuurlijke manier afvallen

Nadelen, zijn die er dan?

Zijn er eigenlijk wel nadelen aan deze challenge. Ja, die zijn er. Omdat het programma volledig in het Engels is, is het soms wat lastig om uit te zoeken wat je in de verschillende fases wel en niet mag eten.

Ze hebben wel een kookboek met allemaal gerechten, maar ook die is volledig in het Engels. De recepten die erin staan zijn heel smakelijk en als je eenmaal de vertaling weet van de ingrediënten, dan is het niet zo moeilijk meer.

Kookboek met recepten om af te vallen

Omdat koken niet direct mijn grootste hobby is, heb ik dat opgelost door de Afslank Bijbel aan te schaffen. Daarin staan vele heerlijke gerechten die ik gemakkelijk kon maken met soms een paar kleine aanpassingen.

Koken om af te vallen kost niet veel tijd

Tijdsinvestering

Het volgen van de challenge kost niet heel veel extra tijd. In de eerste 2 weken krijg je alle werkdagen een video van ongeveer 20 minuten. Daar wordt de volgende stap uitgelegd. Na het bekijken van de video, hoef je niet veel extra meer te doen, want koken doe je sowieso al, alleen ga je net even anders koken.

Na de eerste 2 weken krijg je alleen op maandag en vrijdag een video. En de laatste weken is het weer elke werkdag 1 video. Prima te doen dus, en Eric Edmeades weet het heel goed te brengen en ik verheugde me iedere keer weer op zijn video’s.

Je merkt echt dat hij deze challenge al heel lang doet, omdat hij iedere keer weer op precies het juiste moment de dingen bespreekt waar je dan tegenaan liep.

Te mooi om waar te zijn?

Als ik deze review terug lees, dan lijkt het bijna te mooi om waar te zijn. Voor mij is dit het eerste echte dieet wat werkt en daar ben ik dan ook laaiend enthousiast over.

Wat kost de 90-days challenge? De challenge is niet goedkoop, maar daar staat tegenover, dat je nooit meer geld hoeft uit te geven aan andere diëten en je er echt heel veel voor jezelf uit haalt. De kosten zijn $895, maar dat is het meer dan waard.

Vind je dat te duur, dan kun je je ook aanmelding voor een 14-daagse challenge, waarin je kunt ervaren wat het met je doet. Deze is $27 en neemt je mee in het belangrijkste deel van de challenge, namelijk ervoor zorgen dat de resultaten blijvend zijn. Ik weet zeker dat je daarna doorgaat met de 90-dagen.

Categorieën: Afvallen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *