“There is a house in New Orleans. It’s called the Rising Sun”

Daar zit ik dan, op een stoel, met de gitaar die ik net van mijn collega heb overgekocht. Met veel moeite probeer ik mijn vingers op de juiste fretten te zetten en in de juiste positie te wurmen om een C-akkoord en dan een E-akkoord aan te kunnen slaan…..

Na een half uur zet ik de gitaar tegen de muur van de woonkamer. Mijn vingertoppen doen pijn van het drukken op de snaren. Het is me gelukt om het eerste couplet van The House of the Rising Sun te spelen! Superblij ben ik.

Nooit verder gekomen

Dat was jaren geleden. Ik ben helaas nooit verder gekomen met mijn gitaarspel. En dat heb ik altijd jammer gevonden. De gitaar heeft mij als muziekinstrument altijd gefascineerd. En ik wilde er echt iets mee gaan doen. Al die jaren heb ik de gitaar bewaard, samen met het stemfluitje. Maar door tijdgebrek ben ik er nooit verder mee gegaan.

Nu mijn kinderen groter zijn en ik meer tijd voor mezelf heb, stuitte ik op een gave cursus om gitaar te leren spelen. Naar een muziekschool gaan is niets voor mij. Dat past niet in mijn schema, maar zo vanuit huis af en toe even de gitaar pakken en een paar liedjes spelen of gewoon wat oefenen, dat is heel goed te doen.

Dus toch maar de cursus gekocht. Zo duur was hij niet en ik was echt nieuwsgierig hoe snel ik een paar nummers zou kunnen leren spelen.

Mijn vingers deden pijn

Nou, ik kan je vertellen, dat ging sneller dan ik dacht! Mijn vingers deden in het begin wel heel erg pijn, maar na regelmatig oefenen, lukt het me nu om niet alleen het eerste couplet te spelen, maar het hele nummer van The House of the Rising Sun en ook nog eens een heel aantal andere gave nummers. En het was helemaal niet moeilijk. Koen legt alles heel goed uit en met een beetje inzet, lukte het me al snel om een paar liedjes te spelen op de gitaar.

En dan ook nog eens nummers die ik zelf leuk vind. Niet van die suffe nummers. Dan zou de lol er bij me wel snel vanaf gegaan zijn.

Samen spelen

Natuurlijk hoef ik niet zo goed als Koen te worden, en hoef ik echt niet als een professional te spelen. Het gaat mij erom dat ik het gewoon leuk vind om op mijn gitaar muziek te maken en er veel lol aan te beleven.

En het leukste is, dat mijn dochter op haar piano met mij meespeelt, zodat het ook nog echt goed klinkt ook! Ik ben echt superblij dat ik deze cursus gedaan heb.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *