Ik sta voor de spiegel en kijk naar mijn lichaam. Ik zie de ‘love handles’ aan de zijkanten zitten en ik baal ervan. Als ik dan van de zijkant kijk, zie ik dat ik echt het lichaam krijg van een vrouw van boven de 50. Al het vet lijkt te verplaatsen van mijn benen en heupen naar mijn buik. Ik lijk wel 6 maanden zwanger!

Sinds ik richting de 50 jaar schuif, merk ik dat ik steeds minder gemakkelijk op gewicht kan blijven. De weegschaal wil maar niet de goede kant op schuiven. Iedere keer staat er net weer een paar kilo te veel op. En het is niet dat ik er niets aan doe! Ik probeer echt om goed en gezond te eten, niet (te veel) te snoepen en zo min mogelijk koolhydraten te eten…. Maar soms lijkt het alsof alleen aan eten denken al voldoende is om mijn gewicht te laten toenemen.

En dan ben ik er echt weer helemaal klaar mee. Ik stop voor de zoveelste keer met snoepen en suiker. Na een maand durf ik het aan om weer op de weegschaal te gaan staan….. Precies 1 kilo afgevallen…. Ik word er moedeloos van!

Het moeilijkste van alles vind ik het koken. Ik heb daar een hekel aan. Het kost me ook te veel tijd en daarom kies ik vaak voor de gemakkelijke weg, voor maaltijden die snel en gemakkelijk zijn, maar vaak niet gezond. Als ik dan weer een keer eten haal bij de cafetaria of de chinees zeg ik er altijd al een beetje grappend #mamakookt bij.

Ik word dan ook altijd heel blij van kookboeken die me helpen om snel iets gezonds op tafel te zetten. Het liefst ook maaltijden die mijn kinderen willen eten, zodat ik niet 2 verschillende dingen hoef te koken. Wat natuurlijk helemaal niet efficient is en ook nog eens extra veel tijd kost.

Daarnaast heb ik nog wel een paar belangrijke voorwaarden voor die maaltijden.

  1. Het moet niet voelen alsof ik het met alleen een wortel moet doen.
  2. Ik moet er geen hongergevoel van blijven houden. Het moet dus wel een gevoel van verzadiging geven.
  3. Het moet snel te maken zijn. Uiteraard.
  4. Ik wil er niet allemaal speciale ingredi├źnten voor in huis hoeven halen die ik dan na 3 weken weg kan gooien omdat ik ze niet gebruikt heb.
  5. Het moet er ook voor zorgen dat ik niet weer ongelooflijk veel zin in suiker krijg (dus zo min mogelijk koolhydraten en suiker).
  6. En het moet natuurlijk ook gewoon lekker zijn.

Ik ben dus altijd op zoek naar recepten die aan deze voorwaarden kunnen voldoen. Laatst heb ik ontdekt dat Keto en Paleo recepten hier heel goed voor zijn. Zo heb ik voor een slechts 37 euro de Keto Revolutie gekocht.

Daar heb ik een aantal heerlijke recepten in gevonden die ik ook nog eens snel op tafel zet. Zelfs mijn kinderen vragen me regelmatig of ik nog eens de Indiaase kip of de zalmburgers wil maken. En dat doe ik dan met liefde, omdat ik weet dat dit prima past bij wat ik wil eten om ervoor te zorgen dat ik af val.

En deze week vond ik nog een heel tof kookboek! Een die een mooie aanvulling is op de Keto recepten, omdat ik geloof dat je niet altijd alleen maar Keto moet eten. De recepten in dit boek zorgen voor de nodige variatie. Dit is echt het beste kookboek wat ik tot nu toe gekocht heb.

Behalve dat het lekker en gezond is, val ik ook af. Aan het einde van de maand, tijdens mijn maandelijks weegmoment, zie ik toch de weegschaal weer een paar kilo minder aangeven. En met de recepten uit dit boek is het ook nog eens heel goed vol te houden om niet te snoepen. Dat is voor mij echt de redding. Zodra ik eenmaal begin te snoepen, ben ik reddeloos verloren. ­čś×

De Afslank Receptenbijbel is in korte tijd echt mijn bijbel geworden. Superfijn boek. Dus mocht je nog op zoek zijn naar nieuwe, lekkere recepten, dan kan ik je deze echt aanraden.

Mocht ik nog een ander boek vinden, dan laat ik het je zeker weten. Dan zet ik die hier gewoon bij. Je kunt nooit te veel inspiratie hebben om gezond te koken.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *